Archive of ‘Blog’ category

All good.

Alt er godt, eller er det, når jeg stadig ikke er nået helt i mål. Svaret må være et stort og rungende JA. Jeg er i gang med den sidste etape, og er nu sten sikker på at jeg nok skal komme i mål. Selvfølgelig har jeg altid håbet og troet på at jeg kunne magte det, men der har været dage, nej faktisk hele perioder, hvor jeg næsten har opgivet. Men at den dag skulle komme, hvor jeg frejdigt løb over i Irma i ført korte denim shorts og top, uden at skænke det en tanke, det havde jeg i min vildeste fantasi ikke turde drømme om. Og ja, alt for gammel til denim shorts, ved det godt, men den terminologi arbejder vi ikke med.

Men som sagt er jeg ikke i mål. Der mangler de sidste kg. som overvejende sidder lige midt på maven. Forestil dig tre kg hakket kalv/ flæsk, smurt ud over mine ellers helt sikkert stramme mavemuskler. Det er da mega irriterende, og ikke særlig charmerende. Men jeg er stædig, og skal nok få bugt med det hele. Ellers får jeg faneme en fedtsugning, ej det skal nok gå, og jeg går all in på mad delen igen. Jeg har haft et par uger hvor der i den grad er gået sommer og rose´ i den, ja faktisk også Nutella, føj det er godt, men det skal stoppe nu, jeg er ved at gå i panik, nu var jeg jo lige så dygtig. Stop stop stop.

To ugers slingren i valsen, kan hurtig bliver til både tre og fire, og det kommer ikke til at ske. Af samme årsag skal jeg være lidt flittigere til at bruge mit genåbnet mit fitnesskort til Charlottehavens Health Club, selvom jeg har lidt svært ved at få det passet ind, og måske også lidt svært ved at komme afsted, så det bliver max to gange om ugen. Det må være bedre end ingenting. Jeg har jo et stramt danseprogram, og der misser jeg ikke noget. Ikke at det stresser mig, tværtimod, men jeg bruger rigtig mange timer på danseskolen. Både danse timer og hyggetimer. Vi benytter en’ til en’ modellen. En times dans og en times knevren. Elsker den danseskole, med det er der vist ikke nogen der er i tvivl om. Så jeg undskylder på forhånd for det der kommer nu.

 

Marbella dance camp uge 27. Ronnie Handskemager, Michael Olesen og Morten Kjeldgaard piskede os gennem jeg ved ikke hvor mange dansetimer om dagen, det var simpelthen den bedste måde at holde ferie på nogensinde. Jeg har slet ikke nok stjerne at give de tre drenge, det var simpelthen ren magi når de stod på udendørs scenen og gav den fuld gas foran 70 hujende m/k’er. Hårene på armene rejser sig bare ved tanken om hvor dygtige de er. WUP WUP WUP tror jeg nok vores kampråb blev, og årets sommersang var så absolut SOLO.  https://www.youtube.com/watch?v=8JnfIa84TnU

Havde regnet med at, en uge ville være mere end nok, men jeg var slet ikke klar til at drage hjem da det blev søndag d.7 juli, og der var gået en uge. Campen startede søndag d.1 juli som tilfældigvis er min fødselsdag. Vi skulle mønstre campen ved 16 tiden, men min veninde og jeg, blev smidt ud fra vores hotel i Malaga kl.12, så vi tog en taxa til Marbella hvor vi blev mødt af Ronnie og Nikolaj (Ronnies mand) med fødselsdagsflag og sang, det var dejligt. Derefter gik det slag i slag. De resterende deltagere kom stille og rolig dumpende hen over de næste timer. Jeg kan lige så godt sige at vi nåede at drikke lidt fadøl, mens vi lå under parasollerne ved poolen. Senere gik der rosé i den, men det taler vi ikke om. Hvad der sker i Marbella, bliver i Marbella. Men jeg kan sige, at de aldrig før har oplevet at løbe tør for rose’. Jeg mener at jeg kunne ane en vis ærefrygt i øjnene på Lena, som er en af dem der står for campen, eller måske var det afsky, jeg vælger at tro det første.

Nu skulle man tro at stilen var lagt, men vi var forholdsvis fornuftige resten af ferien. Ikke fanatiske overhovedet, faktisk er jeg gået hen og blevet sådan en rigtig øl pige. Sådan en med et stort fadølsglas med hank klistret fast der hvor mobilen plejer at sidde, så der er noget at leve op til næste år. Ja turen er naturligvis allerede bestilt og i øvrigt også allerede udsolgt.

Men alvorligt talt så tog jeg alle de dansetimer jeg kunne komme i nærheden af, og det var mange. Jeg regnede ud at jeg havde danset ca.16 timer på 5 dage. Det er min krop nu alligevel ikke vant til. Jeg var øm, men lykkelig over at jeg ingen skader fik. Jeg var en fisk i vandet og kunne godt have brugt flere dage, men stop mens legen er god, er nok ikke et dårligt råd i denne sammenhæng.

Og hvad så nu? Hverdagen er tilbage og jeg fortsætter min lille dagbog. Jeg har bestemt mig for at sættet en slutspurt ind de næste to- tre mdr. eller indtil jeg har et før og efter billede, som jeg vil være bekendt at vise frem. Det bliver tå krummende pinligt, for hvordan kunne jeg lade det gå så galt. På den anden side er jeg også mega stolt. Men den følelse der fylder mest, er at jeg er frygtelig frygtelig flov. Jeg ville have svoret at det ikke kunne ske for mig, at jeg kunne blive så stor, men done is done. Hvorfor huskede jeg ikke på min mors kloge ord. ´Mette, du må ikke spise mayonnaise madder, så bliver du lige så tyk som tante Jutta´ og tante Jutta var tyk, typen der kunne sidde fast i en lænestol hvis hun først havde fået sig klemt ned i den. Hun havde også en vorte med hår, så hende vil man ikke ligne.

ps. Jutte var faktisk ikke min tante, men relateret til min mormor, det var hun.

Så nu er det tilbage på 1100 kcal og en hulans masse dans og træning. Er ret presset tidsmæssigt og på kjolefronten. Jeg skal til bryllup, til sommerfest, til fødselsdag og så har jeg tid til et besøg hos en plastikkirurg der skal checke hvad vi skal gøre ved babserne. Hun vil kun operere hvis jeg har tabt det jeg skal (men det er en helt anden historie). Alt i alt kan det kun gå for langsomt.

Prøver lige at sluge den paniske følelse der lige så stille breder sig i brystet i skrivende stund. F… jeg har travlt. Så hvis du skal med på sidste etape inden jul så skriv til mig. Altid klar på parløb.

Kys og dejlig dag.

M

Juicekur og træning.

Jeg klarede to døgn uden nogen form for fast føde, og jeg må indrømmer at det for en livsnydende madentusiast som mig, nok ikke var den bedste ide´. Det var ikke så meget det med sulten der generede mig, det var hovedpinen og tvivlen der var værst. Tvivlen gik på, om det nu egentlig er så sundt som ´de´ siger, og hvorfor er der ingen information angående kalorie indtag tilknyttet denne juicekur. Jeg ved at jeg skal ligge på ca. 1100 kcal om dagen før der sker noget som helst på vægten, så jeg må indrømme at jeg var rimelig presset over ikke at vide hvad jeg gik og guffede i mig hele dagen. En ting jeg dog ikke betvivler, er kvaliteten på de dejlige økologiske friskpressede juicer, og så smagte de så englene sang, ja altså lige på nær hamp drikken, den kæmpede jeg lidt med, og må indrømme at der var optræk til lidt tørbrækning hver gang jeg tog tilløb til en slurk. UAKKK. Men de røg ned alt imens jeg, inden i mit hoved gentog ordene, du spiser nødder, du spiser nødder. Det virker, og man kan gøre det med alt der smager grimt. Promise.

Grunden til at jeg i først omgang hoppede på juicekuren var at jeg fik den i gave af en af mine facebook venner som læser bloggen. Hun havde vundet den, og syntes at den skulle jeg da have. Hvor sødt er det lige. Jeg blev simpelthen så glad og rørt. At jeg så ikke kunne fuldfører alle tre dage er en anden sag. Jeg gjorde mit bedste, og jeg er også overbevist om at der er kommet noget godt ud af det. En kold tyrker på raffineret sukker, er sikkert ikke så ringe endda.

Tænk at sølle to døgn uden mad er sådan en prøvelse. I skulle have set mig rockernyde en gang yellow curry, sammen med min søster dagen efter. Vi drak også et par glas god tør hvidvin, og jeg lyver ikke når jeg siger at jeg blev helt lykkelig indeni. Altså Ikke helt så lykkelig, som jeg tror jeg ville blive, hvis jeg spiste en kæmpe fastelavnsbolle med svesker, creme og flødeskum, men den må jeg have til gode til der er plads i mine nye jeans…….

OG DER KOMMER PLADS I DE NYE JEANS. Jeg er mega motiveret lige nu. Maden er minimeret, vægten falder, dansen kører helt perfekt, og jeg er blevet super glad for at gå i træningscentret sammen med min makker. Jeg er helt oppe at køre over at jeg ligefrem glæder mig til det bliver torsdag og søndag.  Og jeg som troede, at jeg aldrig ville komme til at elske at løfte vægte igen, men det gør jeg. Gammel kærlighed ruster ikke, som man siger. Det eneste der irriterer mig grænseløst er min makker, hun er ikke skabt som folk er flest. Jeg havde lavet et mega godt og udfordrende træningsprogram til os, troede jeg, men hun er åbenbart Hulkens kone……….

Det burde ikke komme bag på mig at hun er en maskine. Til dans mangler den selv samme atlet også en stopknap. Jeg har prøvet at flytte min pulsmåler over på hendes håndled midt i en vanvittig time, hvor min puls havde nået 172, og jeg var helt flad, og ikke overraskende faldt den på få sekunder drastisk til 125…….. Hun er´ et monster og jeg må bare leve med, at jeg konsekvent løfter 20 kg mindre, og løber halvt så stærkt som hun gør. Sidst da vi havde trænet og var på vej ud i omklædningen, mente hun at vi da godt lige kunne tage en lille tur på løbebåndet………det blev så et nej tak herfra…….. og i øvrigt er der ikke ti vilde heste der kan få mig til at træne cardio på nogen som helst maskine ever again. Den del klarer jeg til dans på pejsegården.

KYS og dejlig dag

M

 

Status er.

Det er snart ved at være pinligt ikke at være kommet i mål endnu. Og hvad er målet egentligt……

Status er:

Overordnet er jeg mega glad, super sund og fyldt med energi men desværre ikke tynd, endnu………… Det er sgu da lige til at tude over, at sund og tynd ikke automatisk hænger sammen. Så nu er mit fokus på kalorieindtag, og KUN kalorieindtag. Indtil videre er der røget 1,2 kg på en uge. Ja det var så sidste uge, se allerede der kan man se hvorfor jeg ikke er i mål. I denne uge er der nemlig ikke sket en skid.

Jeg vil ikke lyve og påstå, at ´det forstår jeg simpelthen ikke noget af´ for I lørdags var jeg sammen med nogle gode venner til en dejlig middag. Jeg havde taget bilen med, for tanken var at jeg ikke skulle drikke alkohol, eller i hvert tilfælde kun et lille bitte glas til maden. Jeg havde en træningsaftale med en veninde, som jeg havde glædet mig til søndag morgen, men inden jeg så mig om, stod jeg der med en smuk gin/Tonique med en mega isterning i i hånden. Derfra gik det kun ned af bakke med min hvide januar (alkoholfri) mdr., og min rygrad blev forvandlet til en kogt spaghetti. Først Klokken tre hoppede jeg i et taxa, og træningsaftalen blev udskiftet med monster tømmermænd, durum, netflix og sofa. Så for mig betyder en aften med for meget vin, ingen træning, kun en times dans, slatten krop, snottet og utidig hele ugen. WTF.

Det var en mega sjov aften, men det er da deprimerende at det skal tage mig en uge at komme ovenpå igen. Og det er ikke fordi jeg drikker mig i hegnet, aldrig, men jeg gad godt at jeg var typen der kunne gå ud eller have middagsgæster hver eneste lørdag, men det koster en møg uge, og det gider jeg simpelthen ikke. Og nej det er ikke kun alderen, jeg har altid været en alkohol kylling.

Men det er ikke kun ynk det hele. Jeg har nemlig også åbnet mit fitnesskort igen, og træner to gange om ugen, altså når jeg ikke har tømmermænd……. Jeg kan jeg godt mærke, at jeg lige skal i gang igen. Vægt træning giver mig absolut ikke den samme lykkefølelse, som jeg får når jeg fjumser rundt på det bonede dansegulv på Pejsegården, og det hjalp da heller ikke at vi fik voksen skældud af en stor stærk bodybuilderdame i Fitness Dk. Endda i mit ynglings center på Nygårdsvej. Der blev jeg sgu en lille smule paf, må jeg indrømme. Barbarkvinden hvæste ´Åhhhh så hold dog kæft´. Jeg ved ikke hvor meget vi larmede eller hvor højt vi grinte, men vi var altså kun to. Måske er reglerne i Fitness dk ændret så man ikke må have det sjovt, men det tror jeg nu ikke. Så vi går på med krum hals, dog i et andet center, hvor der i øvrigt er fælles spa område, den skulle vi lige sluge (som man siger), men jeg må sige, at det der træning vokser på os. Jeg er ved at kunne fornemme, hvorfor jeg praktisk talt har boet 20 år af mit liv i et træningscenter. Håber at jeg virkelig bliver bidt igen.

Dog gnaver jalousien en lille smule i maven når jeg kigger på de mange fitte piger. Ohhhh hvad skete der lige, det var jo mig. De der stramme kroppe der ikke er nødt til at have lag på lag træningstøj på, for at skjule at den inderste top som brysterne kæmper for at komme ud af, strammer alle de forkerte steder (læs rullepølse look). Jeg gad godt.

Også mentalt er der en kæmpe forskel på den følelsen man har i krop og sjæl, mest sjæl, når man svanser rundt helt i zen, med det lækreste træningstøj, iført de cooleste sneaks og vel vidende at bagdelen sidder lige hvor den skal, og på den følelse jeg pt. går rundt med hver gang jeg nærmer mig et fitness center. Der er jeg sådan lidt mere Mette grå mus der går i et med tapetet typen, og det er virkelig ikke fedt for sådan en som mig, der virkelig har behov for bekræftelse, også selvom det bare skulle være anerkendelse fra mig selv, hvis jeg flygtigt skulle fange mit eget spejlbillede og tænke, det er sgu godt nok det der. Det er nok det der er målet nu.

God weekend

Kys M

 

Slut med showgirls (for now)

 

Der var engang en ex danser der sagde til mig at hun kun ville råde mig til at begynde at danse igen, hvis jeg kunne abstraherer fra at jeg ikke ville blive ´sådan rigtig god igen´, og det kan faktisk godt være at der er der hunden er begravet. F… det er træls. Jeg havde jo meldt mig til et showgirls hold, med håbet om at jeg så ville kunne tage mig sammen, og blive helt tynd igen, og at jeg i samme nyk, kunne arbejde på min skrantende selvtillid. Og da det er ynglings Henrik, vores mega dygtige danselærer, der har holdet, overbeviste jeg mig selv om at nok skulle gå, vel vidende at jeg ikke ligefrem brændte for at opvise.

 

 

Showgirls holdet var allerede godt sammentømret, men jeg startede sammen med tre veninder, og kendte i forvejen en del af de skønne piger/damer på holdet, så det var nemt at gå til. Træningen var super god, hård og ikke mindst udfordrende. Så jeg var glad. Efter nogle ugers træning var det tid til første lille opvisning, og der var det at filmen knækkede. Jeg stod der i mine hotpants, netstrømper og nye flotte latin sko, og følte mig som et dådyr fanget i en lyskegle på en landevej, helt handlingslammet. Egentlig underligt for det ligner slet ikke mig at gå i panik, men jeg følte mig mega uforberedt, og for sådan en kontrolfreak som mig, var det tæt på katastrofe.

Ja ja slap af Mette Meyer tænker du nok, det gjorde jeg også selv, men dagen efter opvisningen var jeg ked af det, og mega flov over hvor dårlig jeg havde præsteret. Jeg havde simpelthen moralske tømmermænd. Det føltes lidt som dagen efter at man er kommet til at kysse med sin venindes kæreste på et brunt diskotek med lædermøbler i Silkeborg i 80érne, har jeg hørt.

Siden den dag har jeg haft store kvaler og mange tanker, fordi jeg jo er klar over at der kommer flere omvisninger. Så det korte af det lange er, at jeg har bestemt mig for at stoppe på holdet. Inderst inde kan jeg ikke lade være med at håbe på at jeg får modet til at starte igen, men det må tiden vise. Indtil videre vil jeg nyde at danse alle de timer jeg overhovedet kan, ude på verdens bedste Pejsegård. Timer hvor jeg bagefter ikke kan få smilet tørret af ansigtet, og har fornemmelsen af at jeg sgu er´ god nok.

Så tilbage til hunden i baghaven, jeg føler mig ikke helt god nok. Det skal der arbejdes på. Træning træning træning.

KYS M

 

Udfordring overstået. Uge 27 here I come.

Uhh det er lang tid siden jeg sidst har opdateret. Det skyldes bla. at jeg er blevet opereret i min højre hånd, og har ikke været til pænt brug siden. Det er en udfordring at rende rundt med en Anne og Lotte hånd, og det skaber en del problemer i de daglige gøremål. Det behøver jeg ikke komme nærmere ind på. Men min lejlighed ligner noget der er løgn, og jeg har haft virkelig mange dårlige hårdage. Kan jo ikke engang lave en simpel hestehale med en´ hånd.

Men lad mig starte med den egentlige grund til at jeg overhovedet blokker. Jeg skal være tynd! Eller I ved hvad jeg mener. Bare lækker, og så er det ikke så vigtigt hvad vægten står på. Jeg er godt klar over at det har taget laaannngggg tid, også længere end jeg er stolt af, og ind i mellem kan jeg godt gå i panik over at jeg ikke er kommet længere end jeg er. Jeg har ikke engang en god undskyldning eller et godt svar på hvorfor det går så trægt. Jeg fungerer åbenbart sådan, at når jeg er rigtig glad og har masser af energi, så går det strygende og jeg træffer alle de rigtige valg. Anderledes skidt ser de ud hvis jeg er stresset i hovedet, eller ikke er helt på toppen. Så træffer jeg dårlige valg, og lever slet ikke op til de dejlige mad billeder jeg lægger op på Instagram. Så bliver det bare til en oste- eller leverpostej mad, og ikke ret meget grønt.

Og så alligevel. Når jeg tænker grundigt efter, er jeg blevet virkelig dygtigtig, til at vælge ´det rigtige´ når jeg hver eneste dag bevæger mig ind til frokostbuffet fælden. Jeg spiser væsentligt mindre, og min tallerken er fyldt med glade farver, og de gange hvor jeg har haft lyst til junk, er det blevet ved tanken. Det lykkedes mig simpelthen at kører forbi alle take away restauranterne, selvom jeg i hovedet har givet mig selv lov til at sumpe med fedtet mad i sofaen. Det er helt tydelig at de nye vaner, lige så stille har sneget sig ind på mig. Mindre portioner, mere motion, mere grønt, mindre sofa, og så har jeg det ekstremt meget bedre end før. WIN WN SITUATION.

Summasummarum så er´ jeg blevet hende den sunde jeg drømte om at blive. Er helt sikker på at jeg er fin og grøn indeni. Så nu mangler der bare at jeg spiser 20% minder ved hvert måltid, for der er jeg stadig de 10 kg. der skal skrælles af. Jeg har tænkt mig at de første fem ryger før jul, og de sidste tager vi efter nytår. Mit endelige slutmål er uge 27 næste år. Der skal jeg på danseferie i Spanien, og VIL simpelthen føle mig godt tilpas i bikini. Altså, tænker ikke at jeg skal danse rundt i bikini, for det er der ikke nogen der kan være tjent med, men bare det at kunne spankulerer ned til poolen uden først at skulle svøbe mig ind som en rullepølse, i en eller anden tvivlsom sarong produceret af små børn i Kina, og købt i en virkelig rodet bod på stranden. I kende det nok. Man (jeg) har ikke tal på hvor mange utjekkede klædningsstykker jeg er kommet hjem med i årenes løb fra rejser diverse rejser jeg har været på. Det er som om, at jeg bliver en anden person når jeg er nede i varmen. En lille smule trailor trash er der altså inden i mig. Thank god, at jeg ikke er total impuls styret.

Nå men I skal også hører mit operations eventyr. Lad mig sige som det er, det med nåle er ikke en af mine spidskompetencer. Jeg er blevet bedre med årene, men har det med at besvime af skræk. Jeg havde pådraget mig en strikkeskade, og var nødt til at blive opereret. Ja, det er slut med ´Mettes futter`, eller i hvert tilfælde er produktionen sat på svagt blus. Det er nu ok, for jeg har heller ikke tid til at sidde i den berømte bløde sofa og strikke time efter time.

Jeg havde selvfølgelig ikke sovet natten før operationen. Spekulationer om alt ville gå som det skulle, eller om ortopædkirurgen ville have en off day og komme til at skære alle mine fingre af fyldte en del. Så jeg var virkelig nervøs da jeg mødte op på klinikken på Jægersborg alle´ tidligt tirsdag morgen. Jeg satte mig ind i venteværelset, måtte lige ud og tisse 800 gange, og så blev jeg kaldt ind. Den mega søde sygeplejerske kom og hentede mig, og førte mig ned på stuen. Jeg blev temmelig overrasket da jeg fandt ud af, at de ikke havde noget bedøvelses creme, som kunne total lamme min hud inden de skulle stikke. Jeg blev bare smidt op på briksen, eller jeg måtte have en skammel til at komme op fordi jeg har så korte ben, min arm blev spændt fast som i en skruetvinge, og den var stram kan jeg godt afsløre. Det lå jeg så i et jerngreb, alt imens min arm blev tømt for blod, i øvrigt den mærkeligste fornemmelse ever, lidt lige som Buster Oregon Mortensens trylle arm. Og så kom sprøjterne. To stik mellem hver finger, men jeg peb kun ganske lidt. Derefter skulle jeg ligge og vente et kvarter hvorefter kirurgen kom og nev mig med en tang for at se om jeg var bedøvet. Det var jeg, eller overfladisk føltes det som om jeg var…….Så skar han, og så skreg jeg. Nå du skal da vist have lidt mere bedøvelse sagde han jovialt, ja det tror jeg nok jeg skal. Jeg gik så ud fra at jeg ikke ville kunne mærke de ekstra stik. Der tog jeg fejl. Han stak fire gange i det tynde hud mellem fingrene og helt ned i hånden, men så var jeg også bedøvet helt op i armen. Operationen tog kun en halv time, alt imens jeg prøvede at koncentrere mig om alt andet en skalpellen og lægen for enden af min arm.

Jeg tænkte bla. på hvor dejligt det er at bo i et land hvor man kan blive opereret uden at bliver bonet en million. Og så brugte jeg rigtig meget tid på at fokusere på min fod, som jeg kunne se for enden af den briks jeg lå på. Små fødder alligevel, tænkte jeg, og prøvede at koncentrerer mig om at tænke lyserødt, hvilket jeg gør hvis jeg feks. har hovedpine eller lign. Det kan lyde mærkeligt, men det er ligesom smerte forsvinder når jeg gør det. Endelig var det overstået og de vristede mig du af skruetvingen. Blodet kom fræsende ned i min ´døde´ arm med 80 km i timen, og føltes som om det var på kogepunktet. Har aldrig oplevet noget så mærkeligt.

Heldigvis har jeg nu alle mine fingre og de fungerer helt perfekt. Alt er godt.

Tilbage tid de 5 kg. Skriv en pm hvis du skal være med.

KYS M

Chiagrød med skyr, æblemos, saltede nødder og dulche

2 spsk chiafrø
1dl kokosmælk, skummetmælk, mandelmælk. (jeg brugte skummet med lidt kokosmælk
1 æble
2 spsk. skyr
30g banan til pynt
25 g saltede nødder
1 stor tsk. dulche (karamel lavet af kondenseret mælk)

Sæt chiafrø i blød i mælken aftenen før, og stil det i køleskabet
Kog kondenseret mælk i 2-3 timer i den dåse det kommer i . Husk at tager papiret af.
Jo længere det koges des stivere bliver  konsistensen. Jeg kogte det 3 timer.
Rist nødder på panden og drys med lidt salt.
Skræl et æble, skær det i både og kog det i en gryde med en lille smule vand i bunden. Mos det med en gaffel. Tilsæt evt. lidt vaniljekorn. Et æble varer i 3-4 dage.
Næste morgen lægges grød, æble og skyr i lag og pyntes efter behag.
Det mætter virkelig meget.

Jeg skrev denne portion ind i lifesum. 498 kcal er lidt voldsomt for en gang morgenmad. Jeg kunne heller ikke spise det hele, så næste gang jeg laver det, laver jeg lide mindre. Så passer det bedre hvis jeg skal ligge på 1200 kcal pr dag.

Velbekomme 🙂

 

 

 

Grønkålssmoothie er det nye sort

40 eller to store håndfulde grønkål (halvdelen af den lille blender)
1 presset citron
2 spsk. skyr
1/4 banan
70 g ananas

Jeg bruger altid en lille blender til min morgen smoothie, hvis jeg altså kun skal lave til mig selv. Der er lige plads til en´ gang rigtig god morgenmad. Det er også det hurtigste, da man kan drikke af den samme beholder som man blender i. Når den er færdig tilsætter jeg isterninger, skruer låget godt på, og propper den i tasken, så holder den sig dejlig kold til jeg kommer på arbejde.

En gang om ugen snitter og hakker jeg en masse frugt og grønt, fryser det ned i portions størrelser, så de er klar til brug. Det må jo godt gå lidt hurtigt der kl. 6 om morgenen.

Det eneste man så altid skal have på køl er skyr eller yoghurt, juice og friske citroner i massevis. Og så lige min luksus omega 3 olie, den store blå fra Nordic Naturals. Den tager jeg en stor spsk. af på tom mave sammen med mine vitaminpiller. Det er møgdyrt, men når jeg bliver for nærig tænker jeg altid på en hunds pels. Giver man dem ikke den rigtige nærring bliver pelsen tam og mat at kigge på. Og omvendt, tilsætter man olie og vitaminer, vups, så skinner pelsen som katskidt i måneskin, som vi siger i Jylland. Det må være det samme for vores hud, og gud forbyde at jeg skal blive tam og mat. Det er ikke lige det jeg går efter.

Udover at det er sundt, er det en stor luksus at komme på arbejde og lige så stille hælde den flydende grønne masse op i et glas. Jeg føler næsten at jeg sparer 70 kr. hver morgen. Og med min logik, ´hvad skal jeg så købe for de penge…´ sko tænker jeg. Latinsko.

bon appetit

M

 

 

 

 

 

 

SHOWGIRL

JEG ER SÅ TRÆT af at knappen på mine nye jeans gnaver sig ind i min delle på maven. Hver gang jeg har haft dem på, sidder i bilen på vej hjem, kan knapt trække vejret, og bander mig selv langt væk. Hele vejen op ad trappen til tredje th kører den samme plade igen og igen i mit hoved. Tag dig dog sammen Mette Meyer, hvad h….. skal der til før du giver den en skalle igen…… Endelig, de 90 trin forceret og jeg når ind i entreen, lukker døren bag mig, åbner knappen og wuhm siger det, så vælter hele muffin toppen ud i en stor masse. Hvad skal jeg dog gøre. Det er fandeme til at stortude over.

I princippet går det ellers meget godt, men jeg mangler jo stadig den talje. Jeg ved den er der, og den SKAL jeg altså bruge. Faktisk skulle jeg have brugt den i aften, det var aftalen. For i aften starter en ny kapitel i mit danse eventyr. Jeg skal være Showgirl. Jeg magter bare ikke at der vælter fersk kød ud over nederdelens linning, mest fordi jeg rigtig gerne have en fin trænings nederdel (i min normal størrelse), og så er det immervæk pænere hvis der ikke sidder en rulle lige der midt i et hele. Det er et NO GO.

Jeg skal også ud og købe latinsko, heldig ikk´. Det er virkelig mange år siden jeg sidst har haft et par dansesko på, gad vide om jeg stadig kan danse med høj hæl. Måske ikke, men så får jeg det helt sikkert lært. Tror det bliver mega sjovt, og så er det lidt noget andet end jeg er vant til. Men det kommer I helt sikkert til at høre mere om. Glæder mig til i aften 19,35 der går det løs.

Jeg var ude i at jeg skulle bage kage til de andre showgirls and boys på introdagen. Havde forestillet mig at vi skulle sidde på gulvet og snakke om hvad vi skulle danse, og hvordan det hele skulle foregå, men der tog jeg fejl. Det er vist noget med at vi starter benhårdt op, ikke noget pakken ind i vat fordi det er første gang, nej nej Henrik som underviser os, er lige kommet hjem fra ferie helt lækker brun og sprængfyldt af energi…….så vi får helt sikkert bank. Snupper lige en powernap, så er jeg klar.

Men jeg altså fatter ikke det der med maven, for sommeren har stået i dansens og sundhedens tegn. Jeg har rørt mig rigtig meget, spist sundt og masser af grønt. WTF. Men det er nok et rosébælte, jeg har pådraget mig, men en sommer uden rosé, det magter jeg ikke. Der sidder vitterlig en yndig engel på den ene skulder og holder mig på sporet, og en rød djævel på den anden som siger ´gør det dog, lev nu livet´, og så er det jeg nogen gange falder i. ÆV. Gad vide om de nogensinde kommer overens. Det skal der arbejdes på. Det korte og det lange er, at jeg f……. skal styre mit kalorieindtag. Faktisk begyndte jeg at skrive ind i min Lifesum app i går. Det gør det altså noget nemmere at økonomiserer så der også er plads til lidt aftensmad. Den er og bliver min akilleshæl. Ville så gerne ind i en rytme hvor jeg kunne nøjes med en grøntsags smoothie til aftensmad. Jeg er på tredjedagen hvad det angår, men ved ikke hvad jeg skal gøre for at få ind i knolden en gang for alle, at jeg KUN skal gøre det, der er godt for mig. Det arbejder jeg også på. Protein/grøntsags smoothie ER godt for mig!!!

Lige nu er jeg top motiveret. En af mine kollegaer har lige tabt 25 kg fordi hun har lært at holde styr på sine kalorier. Hatten af J.

Kys og dejlig dag

M

 

Videre Mette Meyer……

Jeg er godt klar over at jeg har været lidt stille, det sidste stykke tid. Det er lige som om, at jeg ikke rigtig har haft noget at skrive om, i hvert tilfælde ikke noget der ville være interessant for jer. Jeg ville på nuværende tidspunkt hjertens gerne have fremvist et flot slutresultatet på mit slanke project, med billede og det hele. Så jeg er lidt skuffet og sur på mig selv over, at jeg ikke er i mål endnu. Inderst inde havde jeg håbet på, at jeg kunne fremvise en flot bikini krop, men sådan ligger landet ikke. I mit hoved er en flot bikinikrop. En helt slank (læs tynd) brun krop, som man ser i reklamerne for solcreme. Ej hvor de er pæne de piger. Men sådan en får jeg aldrig, så hvad er det næst bedste jeg kan være tilfreds med når jeg nu ikke er en ung pige længere. Der må nye boller på suppen eller rettere nye idealers i knoppen.

Jeg er begyndt at følge en side på Instagram der hedder https://www.instagram.com/swimsuitsforall/ Der er dæleme damer i alle figurer og størrelser, og de er alle og en, iført både bikini og badedragter. Det er befriende at blive mindet om, at det faktisk er helt ok at vise sig på stranden, selvom man ikke er en str. 36. Faktisk har jeg en hel kasse bikinier i netop den str. stående i skabet. Har aldrig rigtig opgivet håbet om at komme til at passe dem igen, så de er aldrig blevet sat op på loftet envidere smidt væk. Hvad tror jeg selv. Kommer sgu da aldrig til at passe dem igen. Men mindre kan også gøre det, jeg mangler bare rullen på maven, den dejlige muffintop,altså der er rigeligt med muffins, nok til en hel børnefødselsdag, men så bliver det sgu helt ok. Og det skal nok lykkedes inden længe.

Jeg har en lille konkurrence (det er det i hvert tilfælde i mit hoved), kørende med nogle af danse pigerne de næste 10 uger. Sidste uge blev jeg slået med 100g. Men nåede alligevel 1,4 kg. og det var fint for mig. Denne uge har jeg slet ikke turdet veje mig endnu, har en følelse af, at jeg har hele kroppen fyldt med vand, så jeg venter til på onsdag, og sørge for indtil da,  at drikke en masse padderokke te. Forhåbentlig er det lidt vand drivende. Det er i hvert tilfælde det ry det har. Kunne simpelthen ikke magte skuffelsen over et højere tal på vægten. Slet ikke ovenpå det jeg udsatte mig selv for ugen forinden. Jeg lavede en profil på tinder.

Er nu af den overbevisning, at det ikke er den måde jeg kommer til at møde min kommende soulmate på, men hvorfor ikke give det forum en chance, og mig selv, for den sags skyld. Jeg kender en del der har mødt en kæreste derinde, og det viste sig da også at jeg kendte en håndfuld eller to, af de mandspersoner der var derinde. Så jeg måtte pakke mine oldschool fordomme sammen, og kigge på det med helt nye øjne.

Jeg lagde en vellignende billede på min profil, og gik i gang med at swipe. Til jer der ikke kender tinder, så foregår det sådan at man downloader en app på sin telefon, og laver en profil. Det er frivilligt om man bare vil lægge et billede op, eller om man skriver hvad man søger og/eller lidt om sig selv. Jeg valgte billedeudgaven, og så gik jeg ellers i gang med at swipe…..rigtig meget til venstre som betyder nej, og meget få gange til højre som betyder ja. Der var et par stykker som jeg kender i forvejen, dem havde jeg egentlig lyst til at swipe ja til, men det turde jeg alligevel ikke.

F…. hvor var det stressende for sådan en pæn og  pligtopfyldende pige som mig. Det er åbenbart kutyme, at man ret tit checker sin profil, men jeg havde forestillet mig, at jeg ville logge ind en gang hver aften, og så svarer pænt tilbage, men jeg oplevede at hvis jeg var er for lang tid om at svarer, fik  jeg beskeder som, ´nå du er åbenbare ikke interesseret nok´ eller ´ja det er altså virkelig dårlig stil at du ikke svarer´ osv. osv. Blev helt stresset. Men jeg tog ja hatten på, og bestemte mig for at drikke en kaffe, med en af de søde mænd. Vi skulle mødes i en park, en åben en selvfølgelig, så han ikke kunne finde på at overfalde mig, eller det der er værre.

På vej til mødet gjorde jeg mig meget umage med at tænke gode tanker, sådan som ´det er lige meget hvad tøj han har på´, ´det er lige meget om han har iført sig en guldkæde´, for det hader jeg. Jeg har efterhånden rigtig mange mærkelige regler for hvad er er lækkert, og især hvad der ikke er. Heldigvis havde han t-shirt, jeans og en par converse på, så de bekymringer kunne jeg godt have undladt at beskæftige mig med. Han havde også skæg som på billedet, så alt var godt. Dog var han slet ikke de 1,77 som der stod i profilen, men jeg er jo en lille lort, så for mig er det lige meget med højden. Jeg gav ham et lille kind knus da vi mødtes lige indenfor indgangen, gik nogle få meter før vi satte os på en bænk, og talte i mere end en time. Så lange så godt

Han var super nem at tale med, virkede klog, og på mange måder klingede vi meget godt. Flere gange blev jeg dog distraheret af en tanke om hans skæg, og jeg havde virkelig svært ved at koncentrere mig om hvad han sagde. `Han kunne godt lige have barberet sig på kinderne´ Hvis jeg skulle på en date og havde skæg, ville jeg have gjort mig lidt umage og trimmet det er skulle trimmes. Og lugtede hans bluse ikke også lidt af loft da jeg gav ham et knus, og er det hår på ryggen jeg kan ane oppe ved halskraven…….. Sådan nogle tanker for´ rundt i hovedet på mig, alt imens mens jeg prøvede at koncentrere mig om den samtale vi havde gang i. Prøvede endda at nive mig selv i låret for at få tankerne til at stoppe, men det hjalp ingenting. Jeg sad og blev lidt gal på mig selv. For hvad h…….. er det for kriterier at dømme andre mennesker på. Det havde jeg det slet ikke godt med.

Så I kan nok forstå at der har været travle oppe på øverste etage, og jeg var da også helt drænet bagefter. Faktisk flere dage efter, følte jeg mig helt udkørt.

Sådan en kaffedate tager jo kun en times tid, så jeg skulle tilbage på arbejde bagefter. Men hvordan slutter man så ordentligt af. Jeg nævnte noget om at skrives ved tror jeg. Alstå selvom jeg godt vidste, at vi ikke skulle ses igen. I løbet af vores sidste samtale emne, tabte han mig mentalt, som man siger. Vi talte lidt om, at han havde tendens til at larme rigtig meget på nettet, mest om politisk. Og det er måske ikke skidt i sig selv, men det var det emne han larmede med jeg ikke magtede. Uden at sige for meget, tør jeg godt kalde ham hygge racist. Det er et godt udtryk, som jeg har stjålet fra en veninde.

Så hvis jeg tvivlede lidt på om vi skulle ses igen, var det godt og nemt, at han lige fik nævnt det med larm på nettet, og lige toppede daten af med at sige at han gerne ville se mig igen, og at jeg var super smuk, meeeen at jeg godt nok var lidt større end han havde forestillet sig en kæreste skulle være…… WTF. Lige mit ømme punkt. Hvorfor var det nødvendigt for ham at nævne det, skulle jeg så også have sagt at jeg ikke syntes at han var soigneret nok til mig, og at han lugtede af loft……….Det kunne jeg da aldrig finde på. Sååååå han måtte videre.

Så var der godt nok også lige ham den flotte som jeg havde aftalt at ses med, men ham nåede jeg ikke at se, inden han havde skrottet mig igen….. Havde ham ellers som en tryg backup plan samme dag, hvis første date nu var skod. Sikken en ruchetur. Det er jeg slet slet ikke parat til. Det kan være at jeg har helt ret i, at det bare ikke er det rette forum for mig. Men hvem ved, måske får jeg lyst til at give det en chance igen en anden gang.

Dejlig sommer dag

M

Skal du ha´bulgur salat til middag?

Det var sgu en mærkelig oplevelse. Har lige set en mand slikke sin mobil ren….WTF. Det er nok det ulækreste, jeg længe har set. Siger man ikke, at der er flere bakterier på en mobil, end på et toiletsæde??? Jeg var tæt på, helt ufrivilligt, at tørbrække mig midt på Nyropsgade. Men ud over det lille morgen chok, går det godt. Men hvad filan er det for en maner´, som man siger.

Klog af skade, påske delle skade, skriver jeg slavisk mit indtag af mad ind på Lifesum appen, Det er altså en virkelig nem måde at holde styr på det hele på. I aftes lavede jeg er skøn salat, den smagte så godt, at jeg kom til at spise mig mæt, imens jeg snittede, kogte og hakkede. Det var en skøn bulgur salat. Ej, I får lige opskriften.

Bulgur salat.

  • 2 per
  • 140g bulgur
  • 1 lille rødløg
  • 1 rød chilli
  • 2 tsk. God oliven olie
  • ½ pose spinat
  • 8 grønne asparges
  • En stor håndfuld mandler
  • 1 bakke hindbær
  • Feta efter behag. Man kan også bruge salat tern, hvis man ønsker en lettere udgave.

Bulgur salat

 

Kog bulguren efter anvisning, hæld vandet fra, og bland den varme bulgur med rødløg, chilli, oliven olie, og evt. krydderurter fra krukken i vindueskarmen, og lad det køle af.

Kog de grønne asparges et par minutter i saltet vand, lad dem afkøle og snit dem i mundrette størrelser.

Skær spinaten som du kan lide den, jeg hakker altid mit helt fint.

Rist mandlerne på panden.

Når bulguren er afkølet vendes det hele sammen og der pyntes med feta og hindbær.

Husk lidt salt og peber.

MUMS. ps. min søn fik kylling til.

Man kan jo lave denne salat med hvad som helst. Jeg har stadig en masse grønt i på altanen, så i aften tænker jeg at grille noget squash, snitte noget ramsløg, og bage nogle gulerødder, og blande det i resterne fra i går. Evt. toppe med en avocado og så skal jeg have en ordentlig motherfucker af en bøf, eller noget lækkert brød til, for jeg er ikke just en salatpige det må jeg indrømme, gid jeg var. Jeg får sådan en mærkelig rumlen i maven, når jeg kun spiser grønt. Jeg har også en intention om at spise et æble om dagen, I ved den med lægen, men hver gang jeg prøver, kommer jeg til at prutte. Så jeg undgår at teste det de dage jeg skal til dans. I går skulle jeg prøve med en dejlig grøn pære til kaffen kl.14,00, men det var heller ikke en god ide´ skulle jeg hilse og sige. For hvert et skridt jeg tog fra min arbejdsplads og over til p-huset sagde det ……..øhhh hvordan staver man egenlig til lyden af en prut…….det kan jeg simpelthen ikke finde ud af, og i øvrigt er det nok også lidt underligt, at tale om både mad og prut i samme blok. Men det tager jeg ikke så tungt.

Jeg elsker grønt ( ikke en kedelig salat), men inderst inde er jeg nok en brød og kød pige.

Bon appetit.

M

1 2 3 17